Sjögaslättsvägen 15

Hans andetag, hans hjärtrytm och regnet. Tre faktorer som får henne att känna sig till liv. Tre faktorer som påverkar hennes sömn, hennes drömmar och som låter henne slå upp sina gröna ögon alldeles för tidigt.


 Gatulampans glittrande sken letar sig in från vägen, in genom balkongdörren och upp på väggen. Mörkret skrämmer henne. Ibland tror hon att ondskan ligger under sängen och väntar på att hennes nakna anklar ska placeras så nära att han kan skära av hälsenorna. Tanken förföljer henne och att hon kliver upp ur sängen bevisar hennes paranoida rädsla.


I endast ett vitt sidennattlinne smyger hon sakta till den andra sidan av rummet. Precis innan hon går ut på balkongen ställer hon sig i vinddraget från de stora fönstren och ser de vita genomskinliga gardinerna dansa tätt, tätt intill varandra. Om man betraktar scenen genom andra ögon, ser man att det ser ut som en man och en kvinna.


Ute på det svala balkonggolvet vilar små lätta vattensamlingar som omringar hennes fötter. Hon ser ut över den mörka vyn och låter regnet smeka hennes nakna rygg, ner via ryggraden och kring höfterna.  Himlens utsläpp försöker smaka på henne och det vita sidennattlinnet är inget nattlinne längre utan en symbol för Ying och Yang. Hon blundar och lutar huvudet sakta bakåt. Hennes huvud stöds av nacken som i sin tur hjälper ögonen att se upp emot den regnfyllda himlen. Regnet, som efterliknar det regn som man målade när man var barn, det vackra illustrerande regnet. I form av långa smala sträck eller enorma tårar.


Medan hon står och betraktar rapsen på ängen bortom den smala asfaltvägen, öppnar sig minnena som ett fotoalbum och hon blundar för att se mera. Hon vilar sin tyngd mot det vita gamla räcket när hon känner två varma händer sakta smyga sig på hennes bleka höfter. En våg av lycka rusar genom hennes kropp och att hon blundar gör scenen ännu mer vacker.Regnet faller ner över de båda kropparna och de främmande händerna greppar tag om höftbenen och fortsätter att klättra upp mot midjan. Där stannar de och kärleksavtryck i plural börjar nostalgiskt stämplas i nacken. Det är en ömhet som är så skör att hon är tvungen att öppna sina ögon och minnas var hon befinner sig

Kommentarer
Postat av: olivia

jag ælskar det

2010-07-06 @ 14:59:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0